top of page
Hjulinställning stockholm

HJULINSTÄLLNING 
STOCKHOLM

Letar du efter en verkstad som utför hjulinställning i Stockholm? Snedslitna däck, sned ratt, drar bilen? Då kan det vara dags för en hjulinställning. Liksom lufttrycket är även hjulinställningen en viktig detalj för att få ut bästa möjliga prestanda och ekonomi ur bil och däck. Vi utför datoriserade fyrhjulsinställningar på personbilar.

 

Att köra med felaktig hjulinställning medför många risker. Du kommer förr eller senare behöva byta till nya däck i takt med att däcken slits fel, vilket i sig innebär en större kostnad än att se till att hjulen är rätt inställda. Dessutom ökar slitaget på styrleder och länkarmar med fel framvagnsinställning.

 

Varför bör hjulinställningen kontrolleras? Det bidrar bland annat till: bättre väghållning, höjd komfort, ökad säkerhet, lägre däckslitage så du slipper köpa nya däck så lika ofta och att bilen drar mindre bränsle.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med hjulinställning Stockholm på din bil. Vi utför givetvis även hjulinställning på Tesla samt andra elbilar i våra lokaler i Stockholm, Vasastan.

Läs mer här

Hur ofta ska man göra en hjulinställning?

Det är bra att se över hjulinställningen 1 gång/år eller var 2 000 mil. I övrigt bör man göra en inställning om man har kört på något, kört över en vägbula i för hög hastighet eller dunkat i en grop på vägen. Därtill bör man givetvis kontrollera fram – och bakvagnsinställningarna om man känner att något är konstigt med styrningen, väghållningen eller ratten.

En hjulinställning är en mycket exakt mätning och justering av hjulvinklarna på din bil. Man gör en inställning först och främst för att undvika snabbslitage på däcken men också för att få en mer trafiksäker bil. Vid en korrekt utförd hjulinställning kommer dina däck att få en betydligt längre livslängd, din bil kommer att kännas mer lätthanterlig men framförallt kommer dina bränslekostnader att sjunka vilket har en positiv inverkan på miljön.

Hjulinställning stockholm

Vad kostar en hjulinställning?

Hjulgeometrin mäts i tre olika värden: Camber (vinkeln in eller ut från hjulaxeln), Caster (vinkel mellan övre spindelled och nedre spindelled) och Toe-in (vinkeln in/ut på det svängande hjulet, sett uppifrån. Är värdet negativt kallas detta för Toe-out). 

Nedan ser du pris för hjulinställning i Stockholm:

Hjulinställningskontroll (inga justeringar) 795kr

Justering av 1 vinkel 1495kr

Justering av 2 vinklar 1795kr (exempel Toe fram och bak)

Justering av 3 vinklar 2095kr

Justering av fler än 3 vinklar 2495kr

Vid enstaka bilmodeller gäller andra priser

bottom of page