top of page

Ditt bästa val för professionell hjulinställning i Stockholm

Upptäck varför rätt hjulinställning i Stockholm är avgörande för din bil. Lär dig när det är dags för en justering, fördelarna med korrekt inställning och hur du får mest värde för pengarna.

Hjulinställning stockholm

HJULINSTÄLLNING I 
STOCKHOLM

Förbättra din bils väghållning och säkerhet

Har du märkt att dina däck slits ojämnt, att ratten känns sned eller att bilen drar åt sidan? Dessa är tecken på att det kan vara dags för en hjulinställning. Precis som korrekt lufttryck, spelar rätt hjulinställning en avgörande roll för din bils prestanda, säkerhet och ekonomi.

 

På NB Gummi i Stockholm erbjuder vi precision i fyrhjulsinställningar med hjälp av avancerad datoriserad teknik.

 

Felaktig hjulinställning kan leda till snabbare däckslitage, ökat slitage på styrkomponenter, minskad bränsleeffektivitet och försämrad väghållning. Därför rekommenderar vi regelbundna kontroller och justeringar för att säkerställa optimal prestanda.

 

Vårt team av erfarna tekniker använder den senaste utrustningen för att garantera att din bil är korrekt inställd, oavsett om det är en Tesla, annan elbil eller traditionell bil.

 

Målet med vår tjänst är att erbjuda dig en tryggare, mer kostnadseffektiv och behaglig körupplevelse. Kontakta oss för att lära dig mer om hur vi kan optimera din bils hjulinställning i Stockholm.

Läs mer här

Hur ofta behöver du en hjulinställning i Stockholm?
Tips och rekommendationer

En regelbunden hjulinställning är avgörande för att bibehålla din bils prestanda, säkerhet och däckens livslängd. Men hur ofta bör man göra en hjulinställning i Stockholm?

Generellt rekommenderas en kontroll av hjulinställningen årligen eller efter varje 2 000 körda mil. Men det finns flera tecken som kan indikera att det är dags:

 • Ojämn däckslitage

 • En sned ratt

 • Känslan av att bilen drar åt ett håll

 • Om du har kört på ett hinder eller träffat en vägbula i hög hastighet

 

En korrekt utförd hjulinställning ger inte bara dina däck längre livslängd, utan förbättrar också bilens hantering och kan minska bränsleförbrukningen – en vinst för både din plånbok och miljön.

 

På NB Gummi i Stockholm är vi specialiserade på datoriserade fyrhjulsinställningar för personbilar. Oavsett om du kör en Porsche, Tesla eller annan elbil, har vårt team den expertis som krävs för att säkerställa att din bil presterar optimalt på vägarna.

 

Kontakta oss idag för att boka din hjulinställning eller boka online här

IMG_5026_edited.jpg

Vad kostar en hjulinställning i Stockholm?
Prisguide för NB Gummi

När det kommer till hjulinställning pris, är det viktigt att förstå de tekniska aspekterna som påverkar kostnaden.

 

Hjulinställningens precision baseras på tre centrala mätvärden:

 • Camber: Vinkeln inåt eller utåt från hjulaxeln.

 • Caster: Vinkeln mellan övre och nedre spindelled.

 • Toe-in/Toe-out: Vinkeln på det svängande hjulet sett uppifrån. Negativt värde kallas för Toe-out.

Obervera att vinklarna finns påde på framvagnen och bakvagnen.

Prisöversikt för hjulinställning hos NB Gummi:

 • Hjulinställningskontroll (utan justeringar): 895kr

 • Komplett hjulinställning: 2395kr

 • Komplett justering Specialbil*: 2995kr

För de som undrar "vad kostar en hjulinställning", erbjuder NB Gummi konkurrenskraftiga priser i Stockholm.

*Observera att vissa bilmodeller är specialbil. Fråga oss om du är osäker.

 • Kan en hjulinställning göra min bil mer bränslesnål?
  Ja, en korrekt utförd hjulinställning kan hjälpa till att minska rullmotståndet och därmed öka bränsleeffektiviteten på din bil. Det kan också hjälpa till att förhindra onödigt slitage på dina däck och därmed minska kostnaderna för däckbyte på lång sikt.
 • Kan hjulinställningen påverka bränsleförbrukningen?
  Ja, en korrekt hjulinställning kan bidra till att minska bränsleförbrukningen på din bil. Om hjulen inte är korrekt inställda, kan det leda till ökat motstånd och friktion mellan däck och väg, vilket i sin tur leder till högre bränsleförbrukning. En hjulinställning kan hjälpa till att åtgärda dessa problem och minska bränsleförbrukningen, vilket i sin tur kan spara pengar på lång sikt.
 • Vad händer om jag inte gör en hjulinställning?
  Om du inte gör en hjulinställning när det behövs kan det leda till onödigt slitage på dina däck och öka risken för ojämnt slitage, vilket kan påverka bilens prestanda och säkerhet på vägen. Det kan också leda till högre bränslekostnader på grund av ökat rullmotstånd.
 • Hur lång tid tar en hjulinställning?
  Tiden det tar att utföra en hjulinställning kan variera beroende på bilens modell och tillstånd. Men i allmänhet tar det vanligtvis mellan 30 minuter och 2 timmar att göra en hjulinställning.
 • Är en hjulinställning och framvagnsinställning samma sak?
  Hjulinställning och framvagnsinställning är inte helt samma sak, men de är nära relaterade begrepp. En hjulinställning är en justering av hjulens geometri för att se till att de är vinklade korrekt i förhållande till bilens ram och varandra. Detta innefattar inställning av camber, caster och toe, vilket är de tre huvudsakliga vinklarna som mäts vid en hjulinställning. En framvagnsinställning innefattar också justering av hjulens geometri, men fokuserar främst på framhjulen och deras inbördes position. Detta innefattar inställning av camber, caster, toe, spårvidd och stötdämparvinkel. Framvagnsinställning används vanligtvis som en övergripande term för att beskriva inställningen av bilens främre hjul. Således kan man säga att hjulinställning är en delmängd av framvagnsinställning, men de är inte helt utbytbara termer. Finns möjlighet att justera både bak och framvagnen så gör vi det då bakhjulen också styr bilen.
 • Vad är en hjulinställning?
  En hjulinställning är en process där man mäter och justerar hjulens vinklar och positioner för att säkerställa att de är korrekt inställda enligt fordonstillverkarens specifikationer. Det handlar om att justera hjulens camber, caster och toe-in/toe-out-vinklar för att se till att de är i linje med bilens chassi och hjulupphängning. En korrekt utförd hjulinställning säkerställer att fordonet har optimala köregenskaper och minskar risken för onödigt slitage på däck och hjulupphängning.
 • Vad är de vanligaste tecknen på att min bil behöver en hjulinställning?
  Några av de vanligaste tecknen på att din bil behöver en hjulinställning inkluderar ojämnt slitage på däcken, att bilen drar åt ett visst håll när du kör rakt fram, att ratten inte är centrerad eller att du upplever vibrationer i bilen när du kör.
 • Vad är en fyrhjulsinställning och när behöver jag det?
  En fyrhjulsinställning är en justering av hjulvinklarna på alla fyra hjul på din bil. Detta är nödvändigt när din bil har både fram- och bakdrivning, vilket är vanligt på moderna bilar. Om din bil är fyrhjulsdriven, behöver du en fyrhjulsinställning för att säkerställa att hjulen har korrekt vinkel och spårvidd för att ge dig optimal kontroll och stabilitet på vägen. Det rekommenderas att du gör en fyrhjulsinställning varje gång du byter till nya däck eller om du märker ojämn slitage på dina däck.
 • Kan jag göra en hjulinställning själv?
  Det är möjligt att göra en hjulinställning själv, men det kräver speciell utrustning och kunskap för att göra det korrekt och få det rätt. Om du inte är en erfaren mekaniker, kan det vara bättre att anlita en professionell verkstad för att utföra hjulinställningen.
 • Hur går processen till?
  Fälgrenoveringsprocessen börjar med en noggrann inspektion av fälgarna för att identifiera eventuella skador eller problem. Därefter utförs nödvändiga reparationer som du kan läsa mer om på sidan "Fälgrenovering" och fälgarna svarvas, lackeras och poleras för att ge dem ett nytt utseende.
 • Varför välja NB Gummi för Fälgrenovering?
  NB Gummi erbjuder en omfattande fälgrenoveringstjänst som inkluderar allt från mindre reparationer till fullständig återställning. Våra tekniker är högt kvalificerade och vi använder endast de bästa materialen och verktygen. Kontakta oss idag
 • Hur mycket kostar det för att lackera fälgar?
  Kostnaden för att lackera fälgar beror på flera faktorer som fälgens storlek och val av färg. För en mer exakt prisuppgift, vänligen kontakta oss. Du kan också använda vår priskalkyl på sidan för att själv räkna på vad det skulle kosta att renovera dina fälgar.
 • Vem renoverar fälgar?
  Vi på NB Gummi har lång erfarenhet av fälgrenovering och använder modern utrustning för att säkerställa högsta kvalitet.
 • Hur mycket kostar det att renovera fälgar?
  Priset för att renovera fälgar kan variera beroende på skadans omfattning och vilken typ av fälg det är. Kontakta oss för en kostnadsfri offert. Alternativt så använder du vår priskalkyl vi har på sidan för att få ett riktpris.
 • Vad är Fälgrenovering?
  Fälgrenovering är en process där skadade eller slitna fälgar återställs till sitt ursprungliga skick. Detta kan inkludera reparation av bucklor, repor, kantskrap och kantstötningar, sprickor, samt lackering och polering.
 • Kan man laga en sprucken fälg?
  I vissa fall är det möjligt att laga en sprucken fälg, men det beror på sprickans storlek och placering. Det är bäst att konsultera med oss för att bättre kunna bedöma skadan.
bottom of page