top of page
  • NB Gummi

De vanligaste felen att undvika när man byter däck

Våren är runt hörnet och det närmar sig tid för däckbyten. Att byta däck är en viktig del av att underhålla bilens prestanda och säkerhet. Men det finns vanliga misstag som många människor gör när de byter däck. I denna artikel kommer vi att lista de vanligaste felen och ge tips om hur man undviker dem.


Fel 1: Att inte kontrollera lufttrycket


Att köra med däck som har fel lufttryck kan leda till en rad problem, inklusive minskad bränsleeffektivitet, sämre hantering och kortare livslängd på däcken. Så innan du börjar byta dina däck, se till att kontrollera lufttrycket och fyll på om det behövs.


Fel 2: Att inte kontrollera mönsterdjupet


Mönsterdjupet på däcken är en annan viktig faktor som påverkar bilens säkerhet och prestanda. Om mönsterdjupet är för lågt kan däcket inte ge tillräckligt grepp på vägen, vilket kan leda till olyckor. Kontrollera alltid mönsterdjupet innan du byter däck och se till att dina nya däck har tillräckligt med mönster. Är du osäker på vad lagen säger kan du läsa om det här genom att trycka på texten


Fel 3: Att inte använda rätt verktyg


Att byta däck kräver rätt verktyg. Använd inte vanliga skiftnycklar eller andra improviserade verktyg för att ta av och sätta på däck. Detta kan skada både bil och hjul, och till och med orsaka personskador. Se till att använda rätt verktyg och följ tillverkarens instruktioner för att undvika problem.


Fel 4: Att inte balansera däcken


Att balansera däcken är en viktig del av att byta däck. Om däcken inte är balanserade kan det leda till vibrationer och ojämn slitning, vilket i sin tur kan förkorta livslängden på däcken. Se till att balansera dina däck efter att du har bytt dem.


Fel 5: Att inte anlita en professionell verkstad


Om du inte känner dig bekväm med att byta däck på egen hand, eller om du inte har rätt verktyg eller kunskap, är det viktigt att anlita en professionell som kan. Att byta däck är en viktig del av bilens underhåll, och det är viktigt att det görs på rätt sätt för att undvika problem och maximera säkerheten.


Som en del av Däckspecialisterna Riksförbund och med över 30 års erfarenhet av däckbyten, kan vi på NB Gummi garantera att dina däck hanteras på ett korrekt sätt. Vi erbjuder också drop-in för däckbyte, så du kan byta dina däck när det passar dig bäst.

Att byta däck är en viktig del av att underhålla din bil, men det är viktigt att undvika vanliga misstag för att hålla sig säker på vägarna.54 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page