top of page
  • NB Gummi

Däckhotell hos NB Gummi

Uppdaterat: 5 dec. 2023


Många väljer att förvara sina däck på däckhotell, det är ett smart och populärt alternativ istället för att förvara dem i hemmet eller i garaget hemma. Du behöver inte släpa hem på dina gamla däck hem efter att du bytt till vinter- eller sommardäck hos oss och du kan vara säker på att dina däck förvaras under perfekta förhållanden. Med däck som fått vila på ett bra däckhotell kör du säkrare och med högre komfort.

Hos oss på NB Gummi i centrala Stockholm kan vi erbjuda däckhotell i vår verkstad så att däcken alltid finns på en och samma plats. Vårat däckhotell är helt enkelt en bra förvaring av däcken du inte använder men vill spara till nästa säsong då det är dags att skifta däck igen. Däcken håller längre på däckhotell hos NB Gummi än om du förvarar dem i ett garage med fel eller allt för ojämn temperatur. Att lämna in dina däck på våra däckhotell kostar inte mycket och vi erbjuder alltid service i toppklass eftersom vi vill att dina däck ska vara i så bra skick som möjligt nästa gång det är dags att byta till vinter- eller sommardäck.Priset för att ha dina däck förvarade hos oss i Stockholm:


Pris Däckhotell inklusive skifte:

1650kr för små bilar

1850kr för mellanstora bilar

2150kr för stora hjul som till exempel SUV.

2350kr för extra stora bilar med 22" och uppåt


Vårat däckhotell i Stockholm ligger i Vasastan / Östermalm.

I det priset ingår däckskifte (drop-in) så du kan byta dina däck idag och slipper boka tid, tvätt av hjulen så att fälgarna är fina när du sätter på dem igen, kontroll av mönsterdjupet på däcken samt upplysning när det rekommenderas att byta till nya däck och även kontroll av lufttryck så du åker säker på vägarna. Du måste inte lämna in dina däck på ett däckhotell men det är en hel del du bör tänka på om du väljer att ha dem hemma istället. Du måste ha rätt verktyg för att få loss hjulbultarna och göra rent dina hjul noga så att bromsdamm och annan smuts inte sätter sig och fälgarna börjar ärga. noga. Däcken ska dessutom ha rätt lufttryck så att de inte tappar formen medan de ligger förvarade. På platsen där du förvarar däcken måste det vara helt torrt och temperaturen ska vara sval under hela förvaringstiden. Är det för kallt eller för varmt kan däckets egenskaper försämras.

Att förvara däck i en carport eller en container är olämpligt. Temperaturskillnaderna är alldeles för stora och det tar däcken skada av. Utomhus under vinterhalvåret blir det för kallt och på sommaren blir det för varmt. Däck utan fälgar bör du lagra stående och däck med fälg förvaras bäst liggande. Du ska inte förvara däck i en byggnadskonstruktion av trä och de får inte komma i kontakt med brandfarliga ämnen. Se även till att märka upp däcken så att dem hamnar rätt vid nästa montering. Du slipper givetvis tänka på allt det här när du förvarar dina däck på vårat däckhotell. Ytterligare en fördel med att inte ha dina däck / hjul hemma är att de tar upp utrymme som du kan använda till något bättre. En hög med däck är heller inte speciellt lätt att flytta på om du behöver komma åt något i ett trångt garage. Bor du utan tillgång till garage är förvaringen av däck ett problem. Oftast är det inte tillåtet att förvara däcken i ett vinds- eller källarförråd. Däckhotell gör helt enkelt livet lite lättare. Hos oss på NB Gummi ligger däcken alltid förvarade på plats och du kan komma in för att skifta dina däck när det passar dig bäst. Du kanske byter bil utanför en däckskiftarperiod? då är det bara för dig att svänga förbi oss på Östermalm Vasastan och plocka med dig däcken i bilen.

Dina däck har en egen avsedd plats hos oss så det tar oftast inte mer än 2 minuter för oss att få fram dina däck inför ett skifte eller upphämtning vad försäljning av bil till exempel.Varför bör man lämna in däcken på däckhotell? Här är de största fördelarna med att förvara däcken hos NB Gummis däckhotell i Stockholm:

  • Vi kontrollerar däckens lufttryck och mönsterdjup.

  • Däcken förvaras torrt och mörkt och vid rätt temperatur – det ökar däckens livslängd.

  • Däcken rengörs i avsedda hjultvättar från bland annat vägsalt och bromsdamm som annars kan påverka gummits egenskaper under förvaringen.

  • Skiftet av dina däck ingår och vi har drop-in året runt. Du slipper också att själv hantera tunga och smutsiga däck själv.

  • Däcken är försäkrade mot stöld och brand.

  • Vi kontrollerar alltid mönsterdjupet på dina däck och hör av oss om du behöver köpa nya däck.

  • Du har alltid tillgång till dina däck med kort varsel.


Kontakta oss om du har frågor om däckhotell och däckskifte Hör av dig till oss på NB Gummi om du har frågor om vår service. Vi kan det här med enkel och bekväm däckförvaring på däckhotell.


PS. Vi bjuder på gott kaffe medans du väntar.

149 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page